کشاورزی عمودی چیست؟
كشاورزی عمودی روال تولید مواد غذایی در سطوح متمایل به عمودی است. این روش به جای پرورش سبزیجات و سایر مواد غذایی در یک سطح واحد ، مانند یک مزرعه یا گلخانه ، مواد غذایی را در لایه های عمودی انباشته شده تولید می کند که معمولاً در ساختارهای دیگر مانند آسمان خراش ، کانتینر حمل و نقل و یا انبار مورد استفاده قرار می گیرند.
این ایده مدرن با استفاده از فناوری کشاورزی کنترل شده محیط (CEA) از تکنیک های کشاورزی در محیط داخلی استفاده می کند. کنترل مصنوعی دما ، نور ، رطوبت و گازها تولید مواد غذایی و دارو را در محیط داخلی امکان پذیر می کند. از بسیاری جهات ، کشاورزی عمودی شبیه گلخانه هایی است که بازتابنده های فلزی و نور مصنوعی باعث افزایش نور طبیعی خورشید می شوند. هدف اصلی کشاورزی عمودی به حداکثر رساندن تولید محصولات در یک فضای محدود است.
چگونه کشاورزی عمودی کار می کند
در درک چگونگی کار کشاورزی عمودی چهار حوزه مهم وجود دارد: 1. طرح فیزیکی ، 2. روشنایی ، 3. محیط رشد و 4. ویژگی های پایداری.
اولاً ، هدف اصلی تولید عمودی تولید بیشتر مواد غذایی در هر متر مربع است. برای رسیدن به این هدف ، محصولات در لایه های انباشته شده در یک ساختار حیاتی برج کشت می شوند. ثانیاً ، از ترکیب کاملی از نورهای طبیعی و مصنوعی برای حفظ سطح کامل نور در اتاق استفاده می شود. از فناوری هایی مانند تخت های چرخان برای بهبود بهره وری نور استفاده می شود.
ثالثاً ، به جای خاک ، از محیط های رشد هوایی ، آکوپونیک یا هیدروپونیک استفاده می شود. پیت ماس یا پوسته نارگیل و محیط های مشابه غیر خاکی در کشاورزی عمودی بسیار رایج است. سرانجام ، روش کشاورزی عمودی از ویژگی های مختلف پایداری برای جبران هزینه انرژی کشاورزی استفاده می کند. در حقیقت ، کشاورزی عمودی 95٪ آب کمتری مصرف می کند.
مزایا و معایب کشاورزی عمودی
کشاورزی عمودی وعده های زیادی دارد و مانند مزرعه آینده به نظر می رسد. با این وجود ، قبل از اینكه با سرعت تمام به سمت كشاورزی عمودی بروید ، باید موانع موجود راشناسایی و رفع کنید .
مزایا كشاورزی عمودی :
مزایای این برنامه طرحی را برای رسیدگی به نیازهای غذایی آینده ارائه می دهد
به گیاهان اجازه می دهد تا در طول سال رشد کنند
به میزان قابل توجهی آب کمتری مصرف می کند
آب و هوا بر محصولات تأثیر نمی گذارد
محصولات ارگانیک بیشتری می توان کشت کرد
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و بیماری کمتر است
معایب كشاورزی عمودی:
ساخت آن بسیار پرهزینه است و مطالعات امکان سنجی اقتصادی هنوز به اتمام نرسیده است
گرده افشانی بسیار دشوار و پرهزینه است
این شامل هزینه های کار بالاتر است
بیش از حد به فناوری متکی است و یک روز از دست دادن قدرت ویرانگر خواهد بود
مزایای کشاورزی عمودی ، داشتن خروجی بیشتر از یک سطح زیر کشت کوچک تنها مزیت کشاورزی عمودی نیست. در زیر برخی از مزایای عمده کشاورزی عمودی آورده شده است:
1- آمادگی برای آینده: تا سال 2050 انتظار می رود حدود 68٪ از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی کنند و افزایش جمعیت منجر به افزایش تقاضا برای غذا خواهد شد.
2- استفاده موثر از کشاورزی عمودی شاید نقش مهمی در آماده شدن برای چنین چالشی
افزایش تولید محصول در طول سال: کشاورزی عمودی به ما امکان می دهد محصولات بیشتری از همان متر مربع منطقه در حال رشد تولید کنیم. در واقع ، 1 هکتار از یک منطقه داخلی تولید معادل حداقل 4-6 جریب ظرفیت فضای باز را دارد.
3- بر اساس یک برآورد مستقل ، یک ساختمان 30 طبقه با مساحت 5 هکتار می تواند بالقوه محصول معادل 2/400 هکتار کشاورزی افقی متداول را تولید کند.
4 – علاوه بر این ، تولید محصول در تمام طول سال در یک محیط داخلی کنترل شده که کاملاً توسط فن آوری های کشاورزی عمودی کنترل می شود ، امکان پذیر است.
استفاده کمتر از آب در کشت: کشاورزی عمودی به ما امکان تولید محصولات با 70 تا 95 درصد آب کمتر از نیاز برای کشت عادی را می دهد.
5- تحت تأثیر شرایط نامساعد آب و هوایی قرار نمی گیرد: محصولات در یک مزرعه می تواند تحت تأثیر آسیب های طبیعی مانند باران های سیل آسا ، طوفان ها ، سیلاب و یا خشکسالی های شدید قرار گیرد – حوادثی که در اثر گرم شدن کره زمین به طور فزاینده ای معمول می شوند. مزارع عمودی داخل سالن کمتر بار هوای نامساعد را احساس می کنند و اطمینان بیشتری از میزان برداشت محصول در طول سال دارند.
افزایش تولید محصولات ارگانیک: از آنجا که محصولات در یک محیط داخلی کنترل شده بدون استفاده از سموم دفع آفات شیمیایی تولید می شوند .